6 tips voor de fiscalist van morgen

De functie van fiscalist is complex, veeleisend en zeker de laatste jaren aan verandering onderhevig. Waar voorheen de nadruk lag op rapporteren, wordt nu een meer adviserende en sturende invulling verwacht. Dat vraagt om flexibilteit en aanpassingsvermogen.

De functie van fiscalist is complex, veeleisend en zeker de laatste jaren aan verandering onderhevig. Waar voorheen de nadruk lag op rapporteren, wordt nu een meer adviserende en sturende invulling verwacht. Dat vraagt om flexibilteit en aanpassingsvermogen van de fiscaal en financieel professional. We hebben daarom 6 tips voor de fiscalist van morgen verzameld.

Ben jij de fiscalist van de morgen?

Om er voor te zorgen dat jij klaar bent voor de nabije toekomst en ook straks je rol van fiscalist optimaal kan invullen, hierbij 6 tips voor de fiscalist van morgen: 

  • Zet de fiscale afdeling op de kaart
    Dit punt noemen we niet voor niets als eerst. Binnen veel organisaties heerst namelijk nogal eens onduidelijkheid over wat een fiscalist eigenlijk doet. Waarschijnlijk “iets met belastingen en Excel”. Het is daarom raadzaam om de fiscale bubbel achter je te laten en de fiscale en/of financële afdeling beter op de kaart te zetten binnen je bedrijf. Maak duidelijk waar je dagelijks mee bezig bent en wat de toegevoegde waarde is voor het bedrijf. Hiermee creëer je begrip en vertrouwen.