logo fiscalecarriere.nl

Stibbe

Strawinskylaan 2001
1077 ZZ
Amsterdam

020 - 546 06 40
www.stibbe.nl


Actief in
Een vooraanstaand internationaal advocaten- en notarissenkantoor met circa 300 juristen en vestigingen in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York.
Profiel

Stibbe is een van de grotere kantoren in Nederland. Tot onze cliënten behoren toonaangevende, internationaal opererende ondernemingen in binnen- en buitenland en overheidsinstellingen. Daar onder bevinden zich grote mondiale spelers met noteringen aan de effectenbeurzen in Europa en de Verenigde Staten.

Rechtsgebieden
Van ons kantoor krijgen zij deskundige juridische begeleiding op vele rechtsgebieden: van ondernemingsrecht, arbeids- en administratief recht tot fiscaal en notarieel recht.

Een bijzonder specialisme: Advocaat-Belastingkundige
Op het gebied van fiscaal recht onderscheiden we ons van de grote belastingadvieskantoren door de aard en complexiteit van de vraagstukken. Bovendien heeft Stibbe geen aangiftepraktijk. Binnen onze internationale en transactiegerichte adviespraktijk adviseer je over Nederlands en internationaal belastingrecht bij bijvoorbeeld private equity, structured finance en corporate finance transacties. Daarnaast adviseer je over de fiscale aspecten van (internationale) fusie en overnames, herstructureringen, beursgangen en vastgoedprojecten. Als advocaat-belastingkundige (ook wel fiscalist genoemd) bij Stibbe moet je breed inzetbaar zijn en word je bij uiteenlopende adviestrajecten betrokken. Alle bij Stibbe werkzame fiscalisten zijn beëdigd als advocaat. 

Nauwe samenwerking met advocatuur
Als fiscalist bij Stibbe werk je nauw samen met advocaten van andere praktijkgroepen en notarissen binnen de kantoren Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York. Ook wordt intensief samengewerkt met de advocaten van onze buitenlandse topkantoren met goede relaties.

Samenwerking met buitenlandse topkantoren
Na onze jarenlange alliantie met Herbert Smith en Gleiss Lutz is besloten om met beide kantoren de goede relatie in stand te houden en samen te blijven werken.

Veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling
Stibbe biedt fiscalisten veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Er geldt wel één voorwaarde: je moet van aanpakken weten. Onze fiscalisten hebben een afgeronde opleiding fiscaal recht met ten minste civiel effect. Je volgt naast de Beroepsopleiding Advocatuur tevens de Law Firm School.

Inzet & Kwaliteit, Open & Informeel
Onze kracht is inzet, kwaliteit en een open en informele omgang. Op die manier stimuleren we onderlinge samenwerking en overleg en bevorderen we het kwaliteits- en opleidingsniveau.