Werken bij ARAG

Het recht toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen: dat is wat ARAG al ruim 60 jaar doet. Voor particulieren, bedrijven en instellingen. Marc van Erven is sinds 1 september 1999 CEO van ARAG Nederland SE. Na al die jaren is hij nog altijd gedreven om deze doelstelling waar te maken, samen met ruim 800 professionals in Nederland. Zeker gezien de maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste tijd, is de noodzaak aan onafhankelijke en goede juridische hulp onontbeerlijk. Van Erven: “de klant is kritisch, er is bereidheid om sneller je recht halen en om langer door te gaan, er is meer regeldruk, we zitten in een open economie en de samenleving is gespannen. Dit maakt dat juridische kwesties complex en emotioneel zijn. Wij kiezen ervoor om de klant de beste oplossing te bieden voor het juridische probleem. Dat betekent dat we voortdurend investeren in de kwaliteit van onze mensen en in digitalisering. Je bent altijd bezig met ontwikkeling en groei. Daardoor zijn we ook een aantrekkelijke werkgever.”

ARAG is een internationaal, onafhankelijk familiebedrijf met 19 vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Australië. Het bedrijf werd in 1935 opgericht door de Duitse advocaat Hans-Heinrich Faßbender. In 1962 richtte ARAG haar eerste buitenlandse vestiging op in Nederland. Van Erven ziet al 24 jaar hoe het bedrijf groeit en ontwikkelt. “Het is een voorrecht om mee te mogen maken dat we als rechtsbijstandsverzekeraar, een duidelijke positie hebben in het Nederlandse rechtssysteem. Immers, iedereen heeft recht om zijn of haar recht te halen of te verdedigen. En een verzekering voor rechtsbijstand is een betaalbare oplossing. ARAG maakt in Nederland het recht al meer dan 60 jaar toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Een prachtige authentieke missie die wij nog steeds volhouden. Het is mooi om te zien dat ook veel jonge mensen ons hierin waarderen.”, aldus Van Erven.

Al 60 jaar een missie

“Ooit zei iemand tegen mij: als je een missie hebt, dan moet je die ook waarmaken. Als je bij ARAG werkt dan zit het recht toegankelijk maken, bij wijze van spreken, in je DNA. ARAG slaagt daar goed in maar je bent nooit klaar. Nederland is door de COVID-19 crisis sterk veranderd. Bovendien leidt de samenloop van allerlei maatschappelijke dossiers (zoals de toeslagenaffaire, stikstof, de toekomst van de agrarische sector, aardbevingsschade, koopkracht) en steeds grotere inkomensverschillen, tot een voelbare verdeeldheid in de samenleving. De klanten met een rechtsbijstandsverzekering kunnen we dagelijks helpen om hun recht te halen. Er is ook een steeds grotere groep binnen onze samenleving, die zo’n verzekering niet heeft, niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand of juridische hulp niet kan betalen. Dat is wel een groep waarvoor we naar oplossingen moeten zoeken, hoe zij wel hun recht op recht kunnen waarmaken.”

>> Lees het volledige interview met Marc van Erven (CEO ARAG)

Cultuur

De belangrijkste maatstaf waaraan wij ons laten meten is de waardering van de klant. Dat vertaalt zich in een hoge innovatiekracht bij producten en diensten om aan te kunnen blijven sluiten bij de wensen van de markt. Het leveren van topprestaties en het hanteren van een transparante werkwijze om beoordeeld te kunnen worden volgens internationale standaarden.

Kwaliteit en professionaliteit kenmerkt ons werk. Iedereen in de organisatie neemt zijn verantwoordelijkheid. Wij willen in al ons handelen onze kernwaarden tot uiting brengen. Dat wil zeggen dat wij anticiperend optreden voor de klant. Wij bieden hem optimale juridische bescherming en oogsten daarbij het beste resultaat door onze inzet. Wij streven naar constructieve samenwerking, zowel met onze distributiepartners als met ons juridische netwerk.

Een (juridisch) probleem is zelden simpel. En een goede oplossing nooit ‘zo van het schap’. Daarom zijn wij altijd op zoek naar probleemoplossers met kennis van zaken, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Contact opnemen

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten over werken bij ARAG?
Neem dan contact met ze op via

Bezoekadres

Kastanjelaan 2
3833 AN Leusden
Nederland

Contact en website

wervingselectie@arag.nl

Werken-bij-site

Vacatures bij ARAG

Bekijk hieronder de vacatures die bij ARAG worden aangeboden

Jurist Inkoop Externe Rechtshulp
ARAG

Ben jij een ervaren jurist die graag commercieel bezig is? We heten je graag welkom als Jurist Inkoop Externe Rechtshulp.

Leusden € 3.438 - € 5.895
28-02-2024
Azure Cloud Engineer
ARAG

Daag jij ons en jezelf uit nog meer uit de mogelijkheden van en met Microsoft Azure te halen?

Leusden
22-02-2024
Ervaren Jurist Arbeidsrecht
ARAG

Als Jurist Arbeidsrecht weet je wat er speelt binnen jouw rechtsgebied. Vertel je ons wat je nodig hebt om de overstap naar ARAG te maken?

Rotterdam
14-02-2024
Jurist Sociaal Zekerheidsrecht
ARAG

Als inhoudelijk specialist weet je wat er speelt binnen jouw rechtsgebied. Je gaat ervoor om altijd het maximale resultaat voor jouw klant te behalen. Herken jij jezelf hierin? Solliciteer dan...

Leusden, Rotterdam, hybride
12-02-2024
Actuaris
Top vacature
ARAG

Jij weet makkelijk je weg te vinden in verschillende actuariële en wiskundige modellen en vertaalt complexe data in zuivere pricing oplossingen. Zorg jij voor een actuarieel evenwicht? 

Leusden
07-02-2024
Ervaren Jurist Bouwrecht
ARAG

Wij versterken ons team graag met een gedreven Jurist Bouwrecht die toe is aan een vervolgstap in zijn of haar carrière.

Leusden € 3.184 - € 5.459
07-01-2024
Ervaren Jurist Letselschade
ARAG

Ben jij een gedreven Jurist Letselschade die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Dan maken wij graag kennis met jou!

Meerdere locaties
27-12-2023
Security Officer
ARAG

Met jou hebben we uitstekende regie op onze (technische en organisatorische) informatiebeveiliging.

Leusden
27-12-2023
Ervaren Jurist Algemeen verbintenissenrecht
ARAG

Als Jurist Algemeen Verbintenissenrecht weet je wat er speelt binnen jouw rechtsgebied. Je gaat ervoor om altijd het maximale resultaat voor jouw klant te behalen. Herken jij jezelf hierin? Solliciteer...

Meerdere locaties € 3.184 - € 5.459
26-12-2023
Ervaren Jurist Huurrecht
ARAG

Wil jij binnen een specialistisch team werken waar jij al jouw kennis zult inzetten om het verschil voor de klant te maken? Dan gaan wij graag het gesprek aan met...

Meerdere locaties € 3.183 - € 5.459
25-12-2023