Vacatures in Fiscaal Recht

In de vennootschapsbelasting kun je echt puzzelen, daar houd ik van

Bron: In gesprek met Brenda Coebergh (PwC) op TaxLive.nl - 31 maart 2022

"De fiscaliteit en met name de vennootschapsbelasting vind ik zo interessant dat ik me niet kan voorstellen dat ik erop uitgekeken raak", zegt Brenda Coebergh. Zij houdt zich hier in de dagelijkse praktijk mee bezig en draagt haar kennis ook over aan studenten fiscaal recht."

Waarom ging je fiscale economie en fiscaal recht studeren?
"Tijdens mijn HBO-opleiding was er een algemeen jaar met verschillende vakken, zoals accountancy, economie en rechten. Het vak belastingen vond ik heel leuk, met name vennootschapsbelasting. Dat was echt een vak waarbij je werd opgeleid voor een specifiek beroep. De andere vakken waren breder, algemener. In de afrondende fase van de HBO-opleiding konden we een minor doen. Het was mogelijk om HBO-vakken in te wisselen voor universitaire vakken. Dat deed ik en daardoor kon ik mijn schakelprogramma al tijdens de HBO-opleiding volgen. Daarna ging ik naar Groningen voor een master. Fiscaal recht, want belastingen vond ik nog steeds boeiend."

Was het een grote overstap, van HBO naar universiteit?
"Ik heb eerst Mavo gedaan, daarna MBO, toen HBO en daarna de universiteit. Ik kom uit een gezin waar mijn vader altijd hard werkte in de horeca en wij – de drie kinderen - ook hebben meegewerkt. Zelf heb ik nooit een vooropgezet plan gehad. Het was niet zo dat ik per se wilde doorgroeien. Maar steeds als ik iets had afgerond kwam er iets nieuws op mijn pad. Wel merkte ik dat studeren aan de universiteit mij beter lag dan het praktische van de Mavo."

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.