Vacatures in Fiscaal Recht

Brexit terug van weggeweest

Bron: Blog Raoul Leering - 01 juni 2022

Met het dreigement de afspraken over grenscontroles aan de Noord-Ierse grens overboord te gooien, probeert het VK de EU weer eens zijn wil op te leggen. Maar als de Britse premier Boris Johnson de daad bij het woord voegt, dreigt een handelsoorlog die als een boomerang op de Britse economie terugslaat.

Een ‘deal is een deal’, zou je zeggen. Dat geldt blijkbaar echter niet voor Johnson. Als hij zijn zin niet krijgt, deinst hij er niet voor terug om gemaakte afspraken gewoon eenzijdig op te zeggen.

De situatie

Wat is er aan de hand? In het handelsakkoord dat de EU en het VK eind 2020 sloten is, op verzoek van Johnson, de bepaling opgenomen dat de producten die vanuit het VK, via Ierland, de EU binnenkomen niet gecontroleerd hoeven te worden aan de grens tussen Noord-Ierland en Ierland. In plaats daarvan moet nu worden gecontroleerd of alle goederen die vanuit Groot-Brittannië de Ierse zee oversteken aan de producteisen van de EU voldoen. Dus niet alleen de goederen die voor Ierland bedoeld zijn, maar dus ook producten die bedoeld zijn om in Noord-Ierland te blijven. Zo kan voorkomen worden dat Britse producten die niet aan de eisen van de EU voldoen, via de Noord-Ierse grens met Ierland stiekem de EU binnendringen.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.