Vacatures in Fiscaal Recht
Geerten Blonk

Onze belastingman die de rust opzoekt

Interview met Geerten Blonk - Jr. Consultant | Tax | Business Tax Compliance

Geerten startte in 2017 als stagiair bij EY en studeerde een jaar later af als bedrijfseconoom aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen terwijl hij al als werkstudent bij ons aan de slag was. Gelukkig beviel het hem zo goed dat hij wilde blijven; op 1 augustus vorig jaar startte hij officieel als belastingadviseur bij ons kantoor in Den Haag.

Tijdens mijn studie was ik werkstudent bij EY en werkte ik al voor klanten. Zo kreeg ik een goed beeld van wat het werk inhield. Ik was vier dagen bij EY en de vijfde dag werkte ik aan mijn scriptie, een onderzoek over de vermogensrendementsheffing in Box 3, al jaren een discussiepunt. Nu stel ik aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting op voor diverse klanten, dat gaat van overheid tot bijvoorbeeld leasemaatschappijen. Daarnaast beoordeel ik fiscale kansen en risico’s en bereid ik commentaarbrieven voor.

Naarmate ik er wat langer ben, krijg ik ook wat complexere opdrachten, dat vind ik prettig. Door mijn eerdere ervaring bij EY kom ik niet snel meer voor verrassingen te staan. Vanaf het begin kan je je hier ontwikkelen, of het nu om kennis van wet- en regelgeving gaat, of om persoonlijke competenties. Binnenkort begin ik aan mijn Master. Wat ik vooral moest leren in de overgang van studie naar werk is structureren en overzicht houden. Je werkt voor meerdere klanten tegelijk en het is dus belangrijk om goed zicht op de voortgang per klant te bewaren.

Ik ben geboren en getogen in Dirksland op Goeree-Overflakkee en daar woon ik nog steeds, ik hou van de rust van het platteland. Ik reis elke dag een uur heen en een uur terug naar Den Haag. Dat vind ik niet erg. Als ik wil gaan hardlopen, sta ik hier zo in de polder, heerlijk, zo ben ik opgegroeid. En als ik de drukte van de stad wil opzoeken moet ik wat verder weg, geen probleem, dat heeft ook wel zijn charme juist.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 10 september 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.