Vacatures in Fiscaal Recht
Koos Boer

Naast mijn baan bij Deloitte ben ik parttime docent/onderzoeker aan de Universiteit Leiden

Interview met Koos Boer - Director Business Tax

Dat hard werken en topkwaliteit leveren niet ten koste hoeven gaan van de werksfeer, is het standpunt van Koos Boer. Hijzelf vormt het levende bewijs van dat standpunt: naast zijn baan bij Deloitte is hij parttime docent/onderzoeker aan de Universiteit Leiden en besteedt hij veel tijd aan het begeleiden van jonge medewerkers. 

'Ik ben begonnen op de mavo en uiteindelijk cum laude afgestudeerd in fiscaal en civiel recht. Bij Deloitte was het mogelijk om naast mijn werk in de nationale Tax-praktijk de functie van universitair docent te vervullen. Maar de keuze voor Deloitte was vooral gevoelsmatig: naast hard werken voor veeleisende klanten vond ik bij Deloitte een gezellige en menselijke werksfeer. Dat betekent overigens niet dat Deloitte geen hoge ambities heeft. Integendeel: Deloitte staat voor topkwaliteit op een vriendelijke manier, in mijn ogen een unieke combinatie. Maar juist die cultuur zorgt voor een bescheiden opstelling van Deloitters. Misschien is het tijd dat daar onderhand verandering in komt; wij mogen best wat trotser zijn op de klussen die we doen, de klanten die we bedienen en vooral ook de manier waarop we dat doen. 

Multinationals, het MKB en vermogende particulieren kiezen niet zomaar voor Deloitte. Deze topklanten verwachten topkwaliteit van absolute professionals. Daarom is ons selectieproces de laatste tijd nog strenger geworden, stimuleren we kennisvergaring en uitwisseling, en zoeken wij heel bewust een samenwerking tussen wetenschap en commercie. Maar kwaliteit vinden klanten uiteindelijk ook bij andere kantoren; dat is een basisvoorwaarde in onze markt. Deloitte onderscheidt zich heel duidelijk door de persoonlijke aandacht voor de cliënt. 

Die persoonlijke aanpak is in mijn ogen ook de belangrijkste factor om mensen te laten groeien en het maximale uit hun carrière te laten halen. Waardering kun je financieel uitdrukken – dat doen wij ook zeker – maar veel belangrijker is persoonlijke aandacht. Wie door ons selectieproces komt, ontvangt veel tijd en aandacht van Deloitte. We bieden interne opleidingstrajecten en ontwikkelen heel nadrukkelijk iemands persoonlijkheid. Ik neem ook altijd een junior medewerker mee als ik ga procederen of een acquisitiegesprek voer. Dat zijn unieke leermomenten die de passie voor dit vak aanwakkeren. 

We zoeken bij Deloitte dan ook geen mensen die hun werk als verplichting zien, maar juist als een uitdaging om elke dag het beste uit zichzelf te halen. Ben je een bovengemiddelde student, heb je oprechte interesse in dit vakgebied en de drive om jezelf continu te ontwikkelen, dan biedt Deloitte je ideale mogelijkheden voor een topcarrière. En ook nog eens één waaraan je ontzettend veel plezier beleeft.'

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 17-7-2012
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956