Vacatures in Fiscaal Recht

Een luisterend oor maakt je tot een betere Fiscalist

Interview met Rogier van Soest - senior fiscalist Alfa Accountants en Adviseurs

´Een goede fiscalist onderscheidt zich, naast het denken in kansen en creativiteit, door zijn/haar luisterend oor. Goed luisteren en doorvragen legt de basis voor een relatie en voorkomt dat je voortijdig invult wat de klant wel zal willen. Als je goed luistert kun je jouw expertise als fiscalist veel gerichter inzetten. Passend bij hoe de ander het ervaart en beleeft. Daar hamer ik voortdurend op. Je hoeft een klant niet te overtuigen van het nut van een ingewikkelde BV-constructie. Als je tastbaar maakt dat je de situatie begrijpt, groeit het vertrouwen in je als expert en is de aard van de inhoudelijke oplossing minder relevant.´

Aan het woord is Rogier van Soest, senior fiscalist bij Alfa Accountants en Adviseurs. Als bedrijfseconoom koos hij in eerste instantie voor een loopbaan in de accountancy. Al snel maakte hij de switch naar de fiscale kant. ´Een jaarrekening samenstellen is leuk, het begeleiden van klanten bij belangrijke vraagstukken voor de onderneming vind ik nog uitdagender. Inspelend op de fiscale wetgeving begeleid je klanten en zorg je dat ze klaar zijn voor de toekomst.

Bedrijfsovernames
Gezien de samenstelling van onze klantenportefeuille zijn bedrijfsovernames en bedrijfsopvolging onderwerpen die op dit moment veel aandacht vragen. Naast de nodige fiscale en juridische knelpunten, mag de emotionele kant van zo’n transactie zeker niet uit het oog worden verloren. Het daadwerkelijk overdragen van de ´macht´ in de onderneming of het opstellen van een familiestatuut roept soms ongekende spanningen op die je moet managen. Leuk om te doen want hiermee kun je je toegevoegde waarde voor de klant duidelijk maken.

Van alle markten thuis
Als fiscalist binnen Alfa ben je verantwoordelijk voor de klantenportefeuille van je eigen vestiging. Dat betekent dat je van alle markten thuis moet zijn. Landelijk zijn er 50 fiscalisten werkzaam die bij specialistische vraagstukken graag elkaar verder helpen. Bovendien kunnen we terugvallen op een Bureau Vaktechniek waaraan iedereen ook weer zijn of haar eigen specifieke bijdrage levert. Zo ontsluiten we kennis en maken het deelbaar.

De fiscale wetgeving verandert voortdurend. Tijdig anticiperen op nieuwe maatregelen is geen luxe maar een noodzaak. Ben jij degene die als geen ander de actualiteit van de fiscale wetgeving kent en consequenties voor klanten goed kunt inschatten, dan komen we graag met je in contact. Wij bieden je een stimulerende werkomgeving waarin we er als collega´s voor elkaar zijn.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 12-9-2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956