Vacatures in Fiscaal Recht
Petra Pleunis

Onze teambuilder

Interview met Petra Pleunis - Senior Manager | Tax | Indirect Tax

Petra had als meisje twee dromen: waterpolo spelen in het Nederlands team en – misschien iets minder voor de hand liggend – fiscalist worden. Beide dromen zijn uitgekomen. Zowel in haar geliefde sport als in haar werk geniet Petra nu van de volgende stap: die van speler naar coach.

Ja echt, fiscalist worden was al vanaf vrij jonge leeftijd een droom van me. De vader van mijn beste vriendin was fiscalist en vertelde daar mooie verhalen over. Wat hij precies deed realiseerde ik me toen natuurlijk niet, maar ik dacht wel: dat wil ik ook.

En het bleek nog leuker dan ik me destijds voorstelde. Ik ben btw-adviseur en dat is zeker met de huidige regelgeving inhoudelijk heel uitdagend. Ik geniet van het puzzelen met wet- en  regelgeving en vooral ook van het met sterke argumenten over de bühne brengen hiervan. Of het nu op papier is of zelf pleitend in de rechtszaal.

Daarnaast heb ik veel plezier in het bouwen aan ons team. We hebben hier zoveel slimme, goede en leuke talenten bij EY, met allemaal hun eigen specifieke kwaliteiten. Ik vind het gaaf dat ik als manager het bijzondere van al mijn teamleden boven kan halen, en iedereen zo kan laten shinen.

Ik geloof in het bouwen van het sterkst mogelijke team op basis van ieders individuele kwaliteiten. Als je dat als manager op elkaar kan laten aansluiten, kun je als team topprestaties leveren en dat geeft iedereen enorm veel energie. Zo probeer ik het op mijn werk te doen, en ook in mijn vrije tijd als coach van het eerste dames waterpoloteam van ZPC Rotterdam. Hoe Brad Pitt dat doet in de film Moneyball is een inspiratie voor me.

Waterpolo heeft me grappig genoeg ook bij EY gebracht. Toen ik in het Nederlandse team zat, was EY sponsor van NOC*NSF. Zij verzorgden de aangiftes voor alle sporters. Nu kon ik dat als fiscaal student best zelf, maar ik was veel te benieuwd om eens bij EY binnen te kijken. Als werkstudent ben ik er vervolgens zelf begonnen.

Je zou het misschien niet direct denken van een ex-topsporter, maar ik ben een behoorlijke Bourgondiër. Want buiten werk geniet ik van bijzondere wijn/spijscombinaties.

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 06 februari 2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956