Vacatures in Fiscaal Recht
Robert-Jan Buitenkamp

Meer vraag naar in-house fiscalisten

Interview met Robert-Jan Buitenkamp - Business Line Manager DPA Tax

De arbeidsmarkt voor fiscalisten is in Nederland aan het aantrekken blijkt uit onderzoek van Berenschot en Sdu. Dat wil zeggen: de vraag naar fiscalisten die toegevoegde waarde voor de business (‘business partnering’) weten te leveren zal naar verwachting toenemen en de vraag naar medewerkers voor de aangiftepraktijk zal afnemen. Dat laatste zien de onderzoekers als het gevolg van de voortschrijdende automatisering. 

Uit onderzoek van het NOB blijkt dat verreweg de meeste universitaire fiscalisten (rond de 65%) terecht komen in de zakelijke dienstverlening (belastingadvieskantoren). Een kleinere groep gaat bij financiële instellingen of bij de Belastingdienst aan het werk.

‘Wij zien dat er steeds meer vraag ontstaat naar in-house fiscalisten. Daarbij doet zich een vergelijkbare trend voor als binnen de advocatuur. De advieskosten nemen dusdanig toe dat ondernemingen er de voorkeur aan geven de expertise zelf in huis te halen. Ik merk bovendien dat fiscalisten bij advieskantoren steeds meer gecharmeerd raken van een in-house positie. De uitdaging om de fiscale functie op te zetten trekt evenals het vooruitzicht dat een dergelijke rol zicht geeft op een prettige werk/privé balans.’

Robert-Jan Buitenkamp is Business Line Manager DPA Tax. ‘We spreken regelmatig Tax professionals die twijfelen. Wat wil ik precies? Welke mogelijkheden zijn er? Hoe kom ik daar? Vanuit onze rol als bemiddelaar en adviseur, helpen wij daarbij. Wij verstrekken inzichten op basis van jouw wensen en de mogelijkheden in de markt. Het belangrijkste daarbij is dat je zicht krijgt op de doelen die je nastreeft vanuit een reëel beeld op de eigen competenties. Vanuit onze branche-expertise helpen wij kandidaten bij dit bewustwordingsproces, zodat de juiste keuzes worden gemaakt ten aanzien van opleiding, horizontale promotie of de overstap naar een nieuwe werkgever.’

Interim Fiscalist
Ook vanuit de interim invalshoek bieden we interessante mogelijkheden.  Als interim Tax Counsel treed je in vaste dienst bij DPA Tax en ga je als medewerker binnen ons Tax team aan de slag bij onze opdrachtgevers in de Top 500 van het bedrijfsleven. Je krijgt de mogelijkheid om in verschillende keukens van toonaangevende bedrijven te kijken en de sfeer van uiteenlopende bedrijfsculturen te proeven. Waarbij veel variatie in je werkzaamheden en werkomgeving leidt tot een bewezen versnelde leercurve.  Ook krijg je de mogelijkheid om zowel inhouse als adviesprojecten te combineren. Dergelijke projecten worden nauwkeurig uitgezocht op basis van jouw wensen en doelstellingen.   Onze consultants geven je persoonlijke begeleiding en maken een stappenplan hoe deze doelstellingen te behalen. Professionals die bijvoorbeeld op termijn een inhouse positie als head of Tax willen bemachtigen, kunnen via verschillende leerprojecten klaar worden gestoomd voor deze rol.  

Wil jij ook eens vrijblijvend met ons sparren over je mogelijkheden, dan kom ik graag met je in contact.

(Robert-Jan Buitenkamp, 06 52 65 26 27 of robert-jan.buitenkamp@dpa.nl)

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 17-11-2016
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956