Vacatures in Fiscaal Recht
Arjan van Oostrom

Fiscalist doorbreek je eigen grenzen!

Interview met Arjan van Oostrom - Partner Transaction Tax, EY Belastingadviseurs

´Het zijn turbulente tijden binnen de financiële dienstverlening. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is er een stortvloed aan nieuwe wet- en regelgeving over de branche uitgestort. Door bijvoorbeeld de invoering van FATCA dienen financiële instellingen te voldoen aan complexe rapportageverplichtingen en cliëntidentificatievereisten. Hierop volgt dan weer de Common Reporting Standard, die enige overlap kent met FATCA. De implementatie van deze maatregelen hebben – naast enorme operationele uitdagingen – de nodige fiscale consequenties. Voor ons de uitdaging om de implicaties tijdig te doorzien, het overzicht te houden, de overlap in kaart te brengen en de beste oplossingen voor onze cliënten te vinden.´

Holistische benadering
Arjan van Oostrom, partner EY, is verantwoordelijk voor het Transaction Tax team Financial Services. ´Wij geloven sterk in een holistische benadering van de fiscale problematiek. Veel houdt verband met elkaar. Neem bijvoorbeeld Solvency II dat eisen stelt aan het kapitaalsbeslag van verzekeraars. Om het kapitaalsbeslag te optimaliseren kan het raadzaam zijn om directe vastgoedbeleggingen anders te structureren, bijvoorbeeld als vastgoedleningen. Maar is een dergelijk besluit, primair ingegeven door financiële overwegingen, fiscaal ook gunstig en hoe pakt het uit in de jaarrekening?

Fiscaal advies is nog maar zelden een solitaire activiteit. Waar we 5 jaar geleden memo´s van 20 pagina´s schreven over een fiscaal vraagstuk, verwacht de klant tegenwoordig een integraal verhaal waar de fiscaliteit een onderdeel van is. Dat betekent dat je als fiscalist open moet staan voor andere disciplines, over je eigen grenzen heen moet kijken en de samenwerking op moet zoeken. De complexiteit van de problematiek en de strategische component zorgen voor een uitdagende wisselwerking met collega's van bijvoorbeeld Risk Advisory, TAS en Assurance. Ik ben erg blij met die ontwikkeling. Het maakt ons vak nog boeiender en biedt ons de kans als spin-in-het-web het voortouw te nemen.

Internationaal
EY is georganiseerd rondom sectoren. Het Financial Services team, waar we als Transaction Tax team onderdeel van uit maken, is een combinatie van btw- en vennootschapsbelastingspecialisten en richt zich op een internationale klantenkring. Dat maakt de zaak nog boeiender, vervolgt Arjan enthousiast. Iedereen binnen mijn team neemt regelmatig deel aan grensoverschrijdende projecten. Niet alleen bijzonder uitdagend, maar ook gewoon heel leuk!

Heb jij een fiscale achtergrond en oog voor de ontwikkelingen binnen financial services, dan kom ik graag met je in contact. Lees meer over de vacatures:

Manager Tax met focus op de financiële dienstverlening (EMEIA FSO)

Senior Consultant Indirect Tax met focus op de financiële dienstverlening (EMEIA FSO)

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 24 november 2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956