Vacatures in Fiscaal Recht
Lievijne Neuteboom

Een omgeving waar politiek en economie samenkomen

Interview met Lievijne Neuteboom - Trainee bij DNB

“Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in politiek-economische vraagstukken in ontwikkelingslanden. Toen ik op zoek ging naar een baan, was het voor mij dan ook duidelijk dat ik wilde werken in een omgeving waar politiek en economie samenkomen.”

Lievijne Neuteboom is trainee bij DNB. Ze volgde een bachelor Liberal Arts and Sciences aan Leiden University College en een master Development Management aan de London School of Economics. “Na mijn studie werkte ik eerst een tijdje bij een ontwikkelingsbank. Daar werd mijn specifieke interesse in de rol van de financiële sector in de maatschappij en economie gewekt. Het traineeship bij DNB bood mij de mogelijkheid om meer over deze rol te leren.”

Financiële stabiliteit
“Gedurende twee jaar werk ik op drie verschillende plekken binnen DNB. Mijn tweede periode was bij de divisie Financiële Stabiliteit (FS). Deze divisie brengt risico’s voor het gehele financiële systeem in kaart en onderneemt acties om deze risico’s aan te pakken. Zo brengt FS elk half jaar het Overzicht Financiële Stabiliteit uit, waarin wordt ingegaan op de belangrijkste risico’s van dat moment. Maar FS kijkt ook naar mogelijke risico’s voor de financiële sector op de langere termijn, bijvoorbeeld klimaatrisico’s. Werken bij een divisie die zich inzet voor een robuuster financieel systeem, gaf mij het gevoel een steentje bij te dragen aan een duurzame economische ontwikkeling.”

Frankfurt
“Hoewel ik het harstikke naar mijn zin had in Amsterdam en bij DNB, begon mijn belangstelling voor werken in een internationale omgeving de afgelopen tijd toch weer te kriebelen. De laatste plaatsing van mijn traineeship breng ik dan ook door bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt. Hier houd ik me bezig met beleid en regelgeving op het gebied van duurzame financiering, een onderwerp dat me gezien mijn studieachtergrond bijzonder interesseert. Het is super dat DNB de mogelijkheid biedt om gedetacheerd te worden naar een van haar partnerorganisaties in het buitenland. Bijzonder boeiend om in zo'n  internationale omgeving te werken - ik kijk er naar uit om de kennis die ik er opdoe mee terug te nemen naar DNB.”

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 23 mei 2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Fiscalecarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956